Pompa purtată pe tractor PPT

Pompa purtată pe tractor PPT este destinată micilor irigaţii , în gospodării săteşti şi se montează pe tractorul U 445, L 445, V 445 sau U 650 M ; mişcarea se transmite de la priza de putere a tractorului, prin intermediul unei transmisii cardanice, cu apărătoare de 6 CP.

Sorbul se introduce într-o fântână, un pârâu sau iaz, iar furtunul de refulare poate fi conectat la un grup de aspersoare, sau pentru alimentarea unui rezervor, într-o bază zootehnică de dimensiuni reduse.

Pompa PPT este prevăzută cu un triunghi de prindere pe tractor ISO I – ISO II. Prinderea se face pe cele două lonjeroane şi tirantul central al tractorului.

Furtunurile de aspiraţie şi cel de refulare, pot fi din cauciuc cu inserţie metalică ( la aspiraţie ) şi furtun cu inserţie textilă în cazul refulării.

De asemenea la cerere, pompa poate fi echipată cu mufe tip PSI.

Montarea şi demontarea pompei se poate face în circa 3 – 5 minute.

Ansamblul se compune dintr-o pompă din familia LOTRU, un amplificator de turaţie (de la 540 rot./ min. la priza de putere a tractorului, la 2900 rot. / min. turaţia rotorului ), mai are un cadru de prindere pe tractor şi o transmisie cardanică de 6 CP.

CARACTERISTICI TEHNICE :

  • Turaţia de antrenare 540 rot. / min.;

  • Înălţimea de aspiraţie 8 m;

  • Înălţimea de refulare 50 ÷10 m;

  • Debitul 10÷ 50 m 3 / h;

  • Puterea consumată de pompă 2 CP.